fredag den 21. januar 2011

Hej overskud! Og velkommen!

Mmm, der er nu intet som friskbagt brød om morgenen..
Igår aftes var jeg hos en veninde i Vanløse, og hun fortalte om et virkelig godt brød hun havde lavet, så da jeg skulle hjem bad jeg forsigtigt om opskriften :-) Jeg biksede dejen sammen igår aftes og vupti, lunt og lækkert brød til mig idag :-)


Hvis I også vil prøve opskriften så kommer den her :

KONFLIKTBRØD

10 g gær
1 spsk salt
5 dl lunken vand
660 g mel

Jeg blandede hvedemel, durummel og speltmel - det bestemmer du fuldstændig selv :-)

Dejen SKAL hæve min. 5 timer ! Hvis der kommer til at gå mere end 5 timer før du bager brødet, så stil dejen på køl.

Ca 40min ved 210-220 grader.

Du kan spice brødet op ved fx at drysse oregano eller andet krydderi ovenpå. Eller måske nødder ;-)

Mmm det smager i hvert fald dejligt, og så føler jeg at jeg har mega meget overskud nu, hihi..
Published with Blogger-droid v1.6.5

2 kommentarer:

Tanja sagde ...

Ej altså..
Jeg har tænkt på dig rigtig rigtig tit, og først nu ser jeg at du har været aktiv blogger igen siden november.. altså..

Velkommen tilbage.. altså for 2 måneder siden :p

Lækkert brød.. elsker det at kunne lave dejen dagen før.

Tina sagde ...

Hej Tanja
Hihi, tak skal du have :-)
Jah det er virkelig et lækkert brød, skal uden tvivl snart lave det igen!!